Cranberry Cha Cha in Modern Black Cranberry Cha Cha in Modern Black Cranberry Cha Cha in Modern Black Cranberry Cha Cha in Modern Black Cranberry Cha Cha in Modern Black Cranberry Cha Cha in Modern Black
Cranberry Cha Cha in Modern Black

Cranberry Cha Cha in Modern Black

Beschrijving

Deze prachtige orchidee met veel kleine bloemen geeft maandenlang bloeiplezier!

Orchideespecs

 1. Hoogte
  50-55 cm
 2. Kleur
  Speciaal
 3. Aantal takken
  2
 4. Potmaat
  12 cm

Opties


ORCHIDEE IN CADEAUVERPAKKING - SHARING MOMENTS

Verras familie, vrienden of collega’s met een orchidee in een unieke cadeaudoos met erop afgebeeld jouw gekozen Sharing Moment en een persoonlijke boodschap.

Selecteer hieronder je 'Sharing Moment' en persoonlijke boodschap!


 1. Voor de cadeauverpakking

 2. Maak het persoonlijk

 3. Laat een opmerking voor dit product achter
 1. x
 2. €18,40
  inclusief BTW €18,40
 3.  In winkelmandje
De Phalaenopsis is één van de 25.000 orchideeënsoorten die er zijn. De oorsporng van deze plantensoort ligt in Zuidoost-Azië. De Phalaenopsis orchidee groeit daar in het regenwoud, waar zij zich voedt met haar luchtwortels.

Om de concurrentie met andere planten te overleven, groeien Phalaenopsisplanten hoog in bomen. Zo worden ze niet verstikt in het duister van de oerwoudbodem en krijgen ze hun benodigde hoeveelheid licht. Behalve in bomen groeit de Phalaenopsis orchidee in het wild ook op rotsen en in rotsspleten, dichtbij rivieren en beekjes.
De Phalaenopsis wordt ook wel 'Vlinderorchidee' genoemd. Het verhaal gaat dat een Nederlandse botanicus tijdens één van zijn tochten een groep vlinders zag dwarrelen bij een boom. Dit bleken orchideeën te zijn, die hij later Phalaenopsis heeft genoemd. Phalaenopsis betekent 'als een vlinder', afgeleid van het Griekse 'Phalaina' (vlinder) en 'opsis' (lijkend op).
Wij begrijpen dat je zo lang mogelijk wilt genieten van jouw nieuwe Phalaenopsis orchidee. Wanneer je de Phalaenopsis goed verzorgt, kan je hier drie tot zes maanden bloeiplezier van hebben en komt de plant weer opnieuw in bloei. De belangrijkste verzorgings- en onderhoudstips hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.
 • Zet de Phalaenopsis orchidee op een plaats met zoveel mogelijk daglicht
 • In de zomermaanden kan de plant geen direct zonlicht verdragen
 • De ideale temperatuur is tussen de 20 en 22ºC
 • Geef de orchidee één keer per week 50ml water (dezelfde hoeveelheid als een koffiekopje)
 • Voeg één keer per maand orchideeënvoeding aan het water toe voor een langere bloeiduur
 • Houdt de orchidee weg van fruit, bollen (hyacinten, etc.) en tocht
 • Knip, als de orchidee uitgebloeid is, de oude steel na het twee oog (verdikking op de tak) af. Zet de plant op een koele en lichte plek. Binnen drie á vier maanden kan de orchidee weer een nieuwe steel aanmaken, deze ontstaat meestal tussen de bladeren of uit het laatste oog van de 'oude' tak.

Heb je vragen, wil je tips of advies? Wij helpen je graag verder! Veel gestelde vragen hebben wij beantwoord op deze pagina. Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via het contactformulier of stel je vraag tijdens kantooruren aan Silvia: 0174 870110.